četvrtak, 4. svibnja 2017.

PROVJERITE DA LI JE VAŠEM TIJELU POTREBNA DETOKSIKACIJA ? ...



Naša tijela su izložena mnogim hemikalijama i toksinima tokom cijele godine, vremenom toksini se gomilaju i kad dostignu određeni nivo onda dolazi do niza simptoma. Jedni od simptoma su : umor, debljanje i razne bolesti. U slučaju simptoma treba preduzeti neke korake da se naše tijelo riješi nakupljenog otpada tj. treba izvršiti detoksikaciju organizma da bi mogli nastavili normalno funkcionisati ...

GLAVOBOLJA
Glavobolja se može pripisati mnogim stvarima kao što su recimo stres ili dehidracija ali najvjerovatnije je da toksini u organizmu iritiraju nervni sistem i tako izazove glavobolju.

LOŠ ZADAH / ŽUTI ZUBI
Žuti zubi i hronično loš zadah može biti znak da vaše tijelo ima nagomilane toksine. To se dešava kad organizam sam ne može da izvrši detoksikaciju , neke osobe imaju organizam koji se sam riješava toksina a neki imaju slabiju funkciju.

ZADRŽAVANJE TEČNOSTI
Kad vaše tijelo zadržava toksine onda vaše tijelo ne funkcioniše kako treba pa tako se može desiti da vaše tijelo otiče ili imate začepljene sinuse.

BOL U MIŠIĆIMA
Otrovi u organizmu mogu utjecati na mišiće i zglobove pa ako osjećate hronični umor i probleme vezane za to ,sve to su znakovi koji ukazuju da vaše tijelo ne može da se izbori sa previše toksina.

NEMATE ENERGIJE
Kad tijelo ima previše toksina možete osjetiti ekstremne iscrpljenosti koje ne možete obuzdati.

INSOMNIA
Da li imate poteškoće da zaspite ili se često budite? To bi moglo značiti da vam vaše tijelo govori da vam je potrebna detoksikacija jer toksini utiču na cirkulaciju a to dovodi do nesanice.

ZNOJENJE
Vaša jetra je obično prva koja upozorava na to da trebate detoksikaciju, simptomi kao što je obilno
znojenje mogu biti pokazatelji da hormoni u jetri ne rade kako treba i da je preopterećena toksinima.

KAKO DA IZVRŠITE DETOKSIKACIJU ?

Detoksikaciju organizma možete izvršiti na više načina a najbolji su :

Kupka od gorke soli
Jedite što više povrća
Zeleni čaj
Vježba
Sauna


PODJELITE ČLANAK SA PORODICOM I PRIJATELJIMA :)


/remedydaily.com/ slobodnabosna.ba/makeupandbeauty.com

Nema komentara:

Objavi komentar