četvrtak, 4. svibnja 2017.

EVO KAKO NA PRIRODAN NAČIN DA ODRŽAVATE ŠEĆER U GRANICAMA ...

EVO KAKO DA ŠEĆER U KRVI DRŽITE POD KONTROLOM :)

Bez obzira da li ste dijabetičar ili niste čuli ste za šećer u krvi a da li znate kako to utiče na vaš
život? Krvotok nosi određene količine glukoze ili šećera. Kad imate previše glukoze onda pankreas ili gušterača počne proizvodit izulin kojji pohranjuje višak hranjivih tvari i pomaže pri transportu glukoze u ćelije. Na taj način šećer se održava na zdravom nivou, pa bolest koju nazivamo dijabetes je ustvari stanje u kojem inzulin više nije efikasan u regulaciji šećera u krvi.

Bez obzira na vaše trenutno zdravstveno stanje treba paziti na šećer u krvi jer ako je šećer stabilan
onda ćete imati više energije manje žudnje za hranom bolje raspoloženje i bolju memoriju. U nastavku donosimo nekoliko načina kako da održavate šećer u krvi :)

1. SNEK
   Nikad ne podcjenjujte moć užine, preporučuje se užina bogata proteinima da bi se spriječili padanje   šećera u krvi između obroka ...
 
2. PROTEINI SA UGLJIKOHIDRATIMA
   Ako jedete komad tosta dodajte mu malo maslaca od kikirikija ili ako jedete tijesteninu onda dodajte  nekog mesa u nju na taj način oslobađanje energije će trajati mnogo duže :)
 
3. ORAŠASTI PLODOVI
   Preporučuju se orašasti plodovi posle obroka jer na taj način usporit ćete apsorbciju šećera :) pa
   dodajte bademe orahe i pistacije svojoj ishrani :)
 
4. BROKULE I MRKVA
   Ovo povrće je bez škroba i bogato je vlaknima povrće je najbolje ako želite da da spriječite šećer
   posebno se preporučuje da ga jedete sviježeg :)
 
5. CIMET
   Cimet pomaže u stimulaciji proizvodnje inzulina pa se preporučuje svakodnevno konzumiranje cimeta. Dodajte ga u kafu ili u hranu uz ono što vam više odgovara :)
 
6. JABUKOV OCAT
   Neke studije pokazuju da jabukov ocat poboljšava razinu šećera u krvi, preporučuje se 1 kašika jabukovog ocata uz svaki obrok. Ovo se posebno preporučuje osobama koje imaju dijabetes tipa 2

7. ŽITARICE
   Ječam zob su samo neke od žitarica koje se preporučuju za konzumiranje u slučaju šećera jer ako unosimo ove žitarice u organizam usporit ćemo probavu i tako spriječiti šećer da mjenja vrijednosti iz krajnost u krajnost ...




/remedydaily.com/   hrt.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar