nedjelja, 16. travnja 2017.

ZDRAVA ZAMJENA ZA GRICKALICE KOJE ĆE VAM POMOĆI SPALITI MASNE NASLAGE :)

ZDRAVA ZAMJENA ZA GRICKALICE KOJE ĆE VAM POMOĆI SPALITI MASNE NASLAGE :)
Ako izaberete ove grickalice između obroka pomoći će vam da spalite masne naslage (salo) većina nas odabere ćips štapiće ili smoki a to nisu zdravi izbori a pri tome stvaraju i masne naslage. U nastavku smo napravili spisak 10 zdravih namirnica koje će vam pomoći da dok uživate u ukusu usput i spalite masne naslage koje su nam svima nepoželjne posebno sad kad nam se bliži ljeto :)


  1. SMOOTHIE OD BOROVNICE Ovo je idealno za one koji bi volili da mogu popiti užinu :) Ovaj smoothe ne samo da ima predobar ukus nego je i jako hranjiv. U ovaj smoothie se mješaju borovnice soja u prahu jogurt i med. A sve ovo sadrži samo 139 kalorija :O

 2. LUBENICA Lubenica je ukusna poslastica koja osim što je ukusna pojačava tj. ubrzava metabolizam pa na taj način ćete brže variti hranu i smršati. Pojedite dnevno 200 grama lubenice i vaš metabolizam će vam pomoći da smršate. :)

 3. SMOKVA Smokva je veoma slatka a uz to i zdrava pa je savršen izbor za slatko :) Smokve imaju značajnu količinu vlakana koja će vam produžiti osjećaj sitosti. Osim što će smanjiti želju za hranom spalit će i određenu količinu masnih naslaga :)

 4. LEĆA Članak iz HEALTH pokazuje da 20% stanovništva ima manjak željeza a do toga dođe kad ishrana nije uravnotežena a time se odma usporava metabolizam. Leća sadrži 35% dnevne preporučene doze pa dvije porcije leće će biti dovoljne da ispunite skoro cijeli dnevni unos.

5. SOJA Jedna čaša soje dnevno je snek koji je pun proteina i vlakana a ima samo 189 kalorija Skuhajte soju sa malo soli i koristite kao snek :)

 6. PISTACIJE Mnogi se ljudi bore sa gojaznosti jer jedu iz dosade pa idealne grickalice koje će vas zadovoljiti proteinima zdravim mastima i vlaknima a uz to su jako ukusne :)

 7. TVRDO KUHANA JAJA Tvrdo kuhana jaja poboljšavaju funkciju štitnjače a ona pomaže u kontroli metabolizma jaja su puna vitamina i hranjivih tvari a uz to nemaju puno kalorija.

 8. KOKICE Kokice svi volimo a one su veoma zdrave jer obiluju vlaknima i nemaju mnogo kalorija. A uz to i ubrzava metabolizam pa time pali masne naslage :)

9. PŠENIČNI KREKERI I TUNA Konzervirane tune i pšenični krekeri su idealni izvori proteina i omega 3 masti , a uz to jako su ukusni :)

 10. KIKIRIKU PUTER I TOST Kikiriki maslac je idealan izvor proteina i masti, nanesite kikiriki puter na tost i uživajte u obroku koje je zrav i koristan za mršanje :)

 /remedydaily.com/ tportal.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar