nedjelja, 23. travnja 2017.

BURITO NA NAŠ NAČIN :) BRZO I FINO

MEKSIČKA KUHINJA :) BURITO U TORTILJI , MORATE PROBATI ...

Meksička kuhinja je veoma interasantna i ukusna uvjek šarena i većinom veoma začinjena, s obzirom da često čujemo o tortiljama i buritu pronašli smo recept koji ih ujedinjava :) Zdravo i ukusno jedinstvena kombinacija , za sam recept potrebno je oko sat vremena ali je vrijedno svake minute. Za ovaj recept potrebno vam je sledeće :

teleći but                  300 grama
pileći file                 300 grama
crni luk                    1 glavica
bijeli luk                  1 glavica
smrznuta meksička mješavina 1 pakovanje
kečap                       200 grama
tortilje                    1 pakovanje
so, biber, vegeta           po želji
suhi biljni začini          1 kašika
ljuta paprika tucana        po želji
svježi peršunov list        po želji

Kad sve ovo spremite onda slijedi priprema :)

Meso pripremite tako što ćete ga isjeckati na kockice , a na ulju propržite luk i crni i bijeli da
omekša (predhodno ga isjeckajte na sitno). Kad luk omekša dodajte meso i sve dinstajte dok meso ne
porumeni a onda dodajte mješavinu povrća i kečap.

Vodu je najbolje da nikako ne dodajete ali ako morate onda pazite da to bude što manje, potom dodajte i začine pa krčkajte dok se svo povrće ne skuha a prema nekim procjenama to je najmanje pola sata.

Uzmite tavu i onda tortilje propržite sa obije strane da lijepo porumene da bi bile spremne za korištenje Kad ih sve propržite onda ih napravite u fišek i napunite sa predhodno pripremljenom smijesom pa kad to završite preko malo prelite sa kečapom po želji i vaš burito u tortilji je spreman :) Oduševit će vas izgledom a i ukusom :) PRIJATNO :)


PODJELITE ČLANAK SA PORODICOM I PRIJATELJIMA :)


/blic.rs/ epicurious.com/

Nema komentara:

Objavi komentar