srijeda, 26. travnja 2017.

UPOZORENJE RODITELJIMA - POJAVILA SE NOVA VEOMA SMRTONOSNA DROGA UBOJITIJA OD KOKAINA I HEROINA



Nedavno se pojavila nova droga na crnom tržištu. To je neka vrsta metamfetamina, koji se koristi već dugi niz godina na Zapadu. Miris i ukus podsjećaju na gumene bonbone ili žvake.

Droga sa okusom jagode, zapravo je itekako smrtosona. Spada u droge poput kristal meta, tako da se nova droga zove "jagoda met", odnosno "strawberry meth

Dostupna je i u drugim okusima, osim jagode, tu je i okus čokolade koji se može nabaviti. Roditelju, obavezno upozorite svoju djecu, uputite ih, jer ova droga je jako smrtonosna, a današja djeca nažalost dolaze u dodir sa raznim vrstama narkotika.

Kristal met, jedna je od najpopularnijih sintetičkih droga koje haraju u Americi i Evropi. Ovisnika je svake godine sve više i više. Ukoliko se ovaj narkotik konzumira više od sat vremena, njihov ućivalac dobija trajne psihološe i organske poremećaje.

Proizvodi se u raznim kućnim labosima, a njen gram košta 70 eura. Omladina je konzumira na razne našine, tableta, prašak, injekcije. Opasnija je i smrtonosnija od heroina i kokaina, djeluje izuzetno štetno na mozak, živčani sistem, i mnoge druge dijelove našeg tijela.

Uživaoci ove droge, brzo se navlače na nju, i postaju jako ovisni. Konzumitelji, brzo počnu fizički propadati, počinju im se pojavljivati po tijelu veliki plikovi i ekcemi, a pojedinim na kraju nažalost biva dijagnosticiran i  HIV.

(novi.ba)


Nema komentara:

Objavi komentar