nedjelja, 23. travnja 2017.

NEODOLJIVI CHEESECAKE SA BADEMIMA :)

CHEESECAKE S BADEMIMA :) NEODOLJIVA POSLASTICA ...


Cheesecake je postao veoma popularan a definitivno ne bez razloga veoma je ukusan i primamljiv a ovaj recept je lagan i idealan za ovaj proljetni period. Ovoj laganoj torti sa sirom bademi će dati posebnu notu a uz to je savršena kao zdrava i lagana poslastica koju morate probati :)

Za ovaj cheesecake vam je potrebno sledeće :

1 šolja usitnjenih badema
1/4 šolje brašna
1 kašika šećera
3 kašike istopljenog maslaca
250 grama sirnog namaza
400 ml. slatkog vrhnja za kuhanje
2 kašike amaretta
1 kašika ekstrakta vanilije
3 jajeta

Sastojci koji su potrebni za karamelizirane bademe su sledeći :

3/4 šolje badema u listićima
1 šolja šećera
2 kašike vode
prstohvat soli

Priprema :

Za podlogu umijesite brašno bademe i šećer dok se ne ujednače a onda dodajte maslac i dobro umijesite pa na 350 stepeni ispecite ovu smijesu nekih 15-ak minuta. U velikoj posudi umutite slatko vrhnje za kuhanje u koje ćete dodati i sirni namaz amaretto i ekstrakt vanilije. Nek vam smijesa bude kremasta pa kad bude kremasta onda dodajte jedno po jedno jaje i lagano nastavite miješati.

Prelijte smijesu preko biskvita koji smo predhodno napravili pa ponovo pecite 50 do 60 minuta na
površini se treba ispeći a unutra treba ostati kremasta, kad se ispeče onda ostavite da se ohladi.

Karamelizirajte bademe tako što ćete na laganoj vatri pomješati šećer i vodu sve dok ne dobijete
zlatno smeđu boju a tek onda ubacite bademe i prstohvat soli i umiješajte. potom možete preliti preko svog cheesecake-a :) PRIJATNO :)


PODJELITE ČLANAK SA PORODICOM I PRIJATELJIMA :)


/ordinacija.hr/ vecernji.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar