četvrtak, 27. travnja 2017.

POSLIJE DEPILACIJE NOGU POČELI SU OSIPI, BUBULJICE NEZAUSTAVLJIVO KRVARENJE, A ZATIM JE PALA U KOMU




Dana Sedgevic (44) iz Šefilda, majka je  troje djece, nakon depiliranja primjetila je bubuljice po nogama koje su počele krvariti, ali je mislila da je riječ o običnom osipu koji joj se i ranije pojavljivao poslije birijanja.

Otišla je doktoru, uradili su neke testove, te je dobila antibiotike da pije. Nadala se da će se brzo oporaviti, međutim isti dan, kćerka je pronalazi onesvješćenu u sobi.

Na putu do bolnice, koža na nogama bilo je prekrivenocrnim trulim mesom.

Dana je nakon nekoliko dana pala u naglu komu, jer ju je zahvatila bakterisjka infekcija koja je doslovno jela meko tkivo.


Deset dana su joj se borili za život i njene noge. Sjekli su kožu koja je bila zaražena, nastojeći da sklone zaraženo tkivo, a novu kožu skidali s njenih leđa.

Nakon operacije, dobila je sepsu, tako da su joj ljekari dali samo neki trideset posto šanse da preživi. Tijelo je otkazivalo, srce joj je bilo talo nekoliko puta, tačnije četiri puta, bubrezi su otkazivali, provela je u komi skoro 10 dana.

Ljekari su mislii da više nikada neće moći hodati. Tokom svog oporavka imaa je čak 21 operaciju, te je zahvaljujući ljekarima i potpori svoje porodice konačnno oporavila i stala na svoje noge.






(novi.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar