petak, 21. travnja 2017.

EVO KAKO DA LAKŠE ZASPITE :)

NA PRIRODAN NAČIN DO BOLJEG SNA :) ...






Jedna od najgori stvari koje nam se mogu desiti kad već legnemo da spavamo je da se prevrćemo cijelu noć i da ne možemo zaspati. Odma znate da ćete dan posle biti jako umorni i loše raspoloženi da se nećete moći fokusirati i bit ćete razdražljivi. A nakon ovakvih noći lako se desi da zaspemo za volanom ili na poslu a to ne želimo. Prema nekim istraživanjima oko 30 % stanovništva ima probleme sa snom što znači da je ta pojava sve češća. Da ne bi pili lijekove i trovali se dobar san možemo imati i uz par prirodnih pripravaka :)


TOPLO MLIJEKO
Ovo se koristi već dugo vremena i nije bajka stvarno dijeluje :) kalcijum iz mlijeka pomaže proizvodnju melatonina (hormona za spavanje) . Preporučuje se da u toplo mlijeko dodate kašikicu kurkume na taj način ćete se riješiti stresa i lijepo utonuti u san :)


MASAŽA
Masiranjem glave konkretno čela možete pomoći sebi da zaspite :) Palcima pritisnite centar čela pa onda polako gurajte prema vani par puta onda masirajte kružno slijepočnice. Ovakva lagana masažica koju možete uraditi sami sebi će vam pomoći da lakše zaspite i opustit će mišiće lica :)


JEDITE BANANE
Jedna banana prije spavanja može pomoći da opustite mišiće koji su pod stresom i na taj način pomoći vam da lakše zaspite. Tripofaniz banane se pretvara u serotonin i melatonin a to su hormoni koji vas smiruju i opuštaju.


SOK OD VIŠNJE
Sok od višnje dokazano poboljšava san i produžuje ga :) to je jer višnja prirodno sadrži melatonin za koji smo već utvrdili pomaže pri spavanju.


MUŠKANTNI ORAH
Muškantni orah je drevni lijek za nesanicu jer sadrži zasićene masti koje pomažu opustiti mišiće i nerve U muškantne orahe dodajte kašiku meda i konzumirajte 15 minuta prije spavanja :)


ULJE LAVANDE
Ulje lavande djeluje opuštajuće na tijelo i um tako da može da nas lagano ponese u san. Možete koristiti mirisne štapiće ili eterično ulje za kupke svejedno pomoći će vam da zaspite :)


PODJELITE ČLANAK SA PORODICOM I PRIJATELJIMA :)


/remedydaily.com/

Nema komentara:

Objavi komentar