subota, 29. travnja 2017.

SIMPTOMI UZROK I BORBA SA MENOPAUZOM ...

PRIRODNI NAČINI DA SE RIJEŠITE SIMPTOMA MENOPAUZE ...


Ne postoji ništa slično osjećaju vrućine od menopauze, u jednom trenutku vam je veoma hladno ili samonprijatno a u sledećem gorite od vrućine i znojite se taj osjećaj se naziva valunga. Valunge su običnonnajčešće kod žena ali se takođe može javiti i kod muškaraca a povezana je sa medicinskim stanjima kao što su infekcije i određene vrste raka. Valunge obično kreću od glave i mogu dosegnuti do nožnih prstiju te trajati i po nekoliko minuta.

Doktori ne znaju šta tačno uzrokuje valunge samo se zna da je to kompleks hormonalnih promjena, obično se javljaju uz neke druge simptome kao što je i prekomjerno znojenje. Klasičan simptom menopauze vrućine ili valunge iskusi oko 70% žena u menopauzi. Ukoliko se utvrdi da imate valunge doktori će preporučiti hormonsku terapiju ali prije nego uzmete takve terapije možete pokušati i sa ovim prirodnim lijekovima.

1. TOFU I SOJA
   Proteini su graditelji blokova hormonalne regulacije što znači da vam je jako bitno da svakodnevno
   unosite dovoljne količine proteina jer oni vam pomažu u borbi sa simptomima menopauze. Dodavanjem soje i tofua svakodnevnoj ishrani bit će sasvim dovoljno da se izborite sa nekim simptomima.
 
2. ZOBENE PAHULJICE
   Zobene pahuljice su pune hranjivih materija, prelite ih sa sjemenkama lana i mlijekom te na taj način
   ćete se riješiti valunge.
 
3. AVOKADO I LOSOS
   Zdrave masnoće su veoma bitne za hormonsku ravnotežu, namirnice kao što je avokado i losos jer su bogati masnim kiselinama koje spriječavaju valunge. Kroz istraživanja je dokazano da su ove     namirnice  veoma efikasne u liječenju valunge.
 
4. BROKULE
   Zeleno povrće sadrži spoj poznat kao sulforaphanes a on pomaže u uravnoteženju estrogena i drugih hormona. Konzumiranjem mladih brokula smanjit ćete učestalost valunga, takođe pomoći će i kelj, kupus.
 
5. JABUKE I CITRUS
   Vitamin C sadrži bioflavonide koji smanjuju učestalost valunge, jagode i kivi spadaju među voće sa   najvećim sadržajem vitamina C.
 
 
 
PODJELITE ČLANAK SA PORODICOM I PRIJATELJIMA :)



/remedydaily.com/ tinktura.com /

Nema komentara:

Objavi komentar