subota, 22. travnja 2017.

IMATE RIJETKE OBRVE KOJIMA NISTE ZADOVOLJNI ? EVO RIJEŠENJA ...



Starenjem gustoća obrva se smanjuje, ali i raznim tretmanima naše obrve postaju sve tanje.
Stvari koje imate u Vašoj kući mogu Vam pomoći da to sprijećite.

*MLIJEKO
-Mlijeko svako ima kod kuće, sve što trebate je natopiti tufere i njime izmasirati područije obrva neposredno pred spavanje.  Tretman možete raditi svako veće, jer mlijeko sadrži proteine i vitamine koji hrane korijen dlake, i samim tim ubrzavaju, a sa druge strane sprijećavaju njeno opadanje.

*VITAMIN-E
-Vitamin E, tj.njegovo ulje jača korijen dlake. Kapsulu vitamina E prelomite na pola i pomoću tanke četkice nanesite na obrve. Ulje osim što jača dlaku, sprječava njihovo opadanje i prorjeđivanje, i one samim tim postaju jače i gušće.

*RICINSOVO ULJE
-Ricinsovo ulje možete utrljati kako na obrve tako i na trepuše prije spavanje, ali ne u velikoj kolićini jer je u masnom stanju. Ulje hidratizira dlaku i eliminiše bakterije koje mogu usporavati njihov rast. Ulje možete nanositi barem dva puta dnevno.

*MASLINOVO ULJE
-Maslinovo ulje je lagano za korištenje. Potrebno je svakodnevno manju količinu utrljati masiranjem na obrve.  Svakodnevnim nanošenjem potaknut ćete gušći rast obrva, a potrebno je da prilikom nanošenja ulja pratite smjer u kojem obrve rastu.

*JAJE
-Odvojite bjelance od žumanca, i zatim žumance umutite. Pomoću ttufera nanesite ga na obrve, sačekajte 15 – 20 minuta i isperite hladnom vodom.  Žumance „jača“ folikul dlake.

Nedostatak magnezijuma, vitamina B, cinka i biotina može ubrzati njihov rast. Tako da bi mudro bilo da i njih uvrstite u Vašu svakodnevnu prehranu.

/minimagazin.info/ magazin.ba /

Nema komentara:

Objavi komentar