Uštipci su jako čest doručak i ono što bi rekli lagani su za napraviti a i brzi. Pa
nam baš odgovaraju za doručak jer se brzo pripremaju i svi ih vole :) Pošto ih svi
vole mi smo pronašli recept za francuske uštipke da unesemo malo noviteta ...
Za ovaj recept vam je potrebno :
- 300 grama brašna
- 1 kašikica soli
- 3 jaja
- 50 grama putera ili margarina
- 10 grama kvasca
- 1 kašikica šećera
- 45 ml mlijeka
- ulje za prženje
PRIPREMA :
Uzmite jednu veću posudu pa u nju stavite brašno i kašikicu soli , a onda dodajte
troje jaja i puter ili margarin. U jedoj šolji razmutite kvasac sa šećerom i vodom
pa i njega dodajte u posudu sa brašnom. Umjesite jednu jufku od ove smijese pa je
stavite u najlon kesu i ostavite u frižider da se hladi tj. odstoji odprilike 2h.
Kad odstoji 2 sata izvadite tijesto pa ga tanko razvite po podlozi koju ste posuli
brašnom da se ne bi lijepilo. U jednou šerpu naspite malo više ulja i stavite da se
grije , dok se ulje grije vi isjecite tijesto koje ste razvili na male kvadratiće.
Pa kad ulje bude spremno (mora biti vrelo da bi se uštipci napuhali) ubacite da se
prže, dok se prže prevrćite ih u ulju.
Kad su uštipci spremni poslužite ih još topli uz kajmak ili neku marmeladu i šolju
mlijeka. PRIJATNO ... :) :)
/kuhinjica.rs/ kuharica.kontin.info/
Nema komentara:
Objavi komentar