četvrtak, 24. kolovoza 2017.

VI I VAŠA KUĆA ĆETE BLISTATI POMOĆU OVIH TRIKOVA SA SODOM BIKARBONOM



Svkodnevno se susrećemo sa raznim hemikalijama, za koje smatramo kako nam olakšavaju svakodnevne aktivnosti. Ali, zašto trošiti svaki mjesec velike svote novca na razne hemikalije koje osim što su jako skupe, u sebi sadrže razne štetne sastojke, koji smetaju našem zdravlju. Donosimo vam nekoliko savjeta i trikova sa sodom bikarbonom, koji će olakšati sve vaše svakodnevne aktivnosti, i pritome zamjeniti mnoga hemijska sredstva koja smo navikli koristiti za svaku sitnicu.


 Ukoliko imate problema sa znojenjem, onda je za vas soda bikarbona prijeki lijek. Uz njenu pomoć i najgori miris znoja će nestati. Bitno je samo da stavite prstohvat sode biakrbone ispod pazuha i proces je gotov.

Malter će spasti pomoću dose bikarbone, a poterbno je da na njega pospete sodu bikarbonu, sačekate malo,a zatim naprskate sa malo vode. Nakon tgoa uzmite četkicu i obrišite. Bez tragova.

U svako sredstvo koje imate u kući ubacite sodu bikarbonu, jer ona ima mnogo jača svojstva od bilo kojeg sredstva za čišćenje.


Ukoliko imate kućnog ljubimca mačku, znate koliko je teško riješiti se neugodnog mirisa. Od sada svaki put kada mjenjate pijesak pospite prvo sodom bikarbonom, a zatim dodajte novi pjesak.

U šampon dodajte jednu malu kašiku sode biakrbone, a zatim sa njim perite kosu. Ona će pomoći da skine sve prljavšite i sredstva za kosu koje ste na nju stavljali. Nevjerovatan trik. Kosa će biti čista, sjajna, i mnogo zdravija i ljepša na dodir.



Sljedeći put kada budete palili mašinu za pranje veše, ubacite i šolju sode biakrbone. Svi neugodni mirisi će nestati. A ukoliko je riječ o bijelom vešu, on će biti kao snijeg.

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar