utorak, 22. kolovoza 2017.

NE IGNORIŠITE OVO - 4 RANA SIMPTOMA RAKA JAJNIKA NA KOJE MORATE OBRATITI PAŽNJU



Navest ćemo vam 4 najčešća simptoma, koji se tiču raka jajnika. nažalost čest na mnoge simptome ne obraćamo pažnju. Obratite pažnju na njih i ne shvatajte ih tek tako. Bolje je ljekaru otići na vrijeme i voditi računa o sebi, te spriječiti moguću bolest, koja nažalost može završiti fatalno po vas.


Konstantna nadutost

Nadutost je normalna pojava, ali ako traje duže može ukazivati na ovo oboljenje. Ako traje 3 sedmice ili više, može ukazivati na razvoj malignih ćelija, stoga se obraitite za savjet vašeg ljekara, te naravno uradite pretrage.

Bolovi u zdjelici i donjem dijelu stomaka

Ovi bolovi se mogu javiti u toku menstruacije, ali ako traju duže tj. 3 sedmice ili više, mogu ukazivati na razvoj raka, stoga obavezno uradite sve pretrage, kako bi ste bili digurni o čemu je riječ.


Gubitak apetita i konstantan osjećaj sitosti

Ukoliko ovi simptomi traju 3 sedmice ili više, mogu ukazivati na probleme sa želucem, crijevima, ali i na razvoj raka. Obavezno napravite pretrage, jer ipak bolje je na vrijeme spriječiti, nego imati zdravsgvenih problema.

Povećana potreba za mokrenjem

Ovaj simptom ukazuje na probleme sa probavnim traktom, dijabetes, ali i na rak. Ako ne pijete dosta vode i ako stvarno previše mokrite, konsultujte se sa ljekarom, jer ovo su mogući simptomi razvoja opake bolesti u vašem organizmu.







receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar