srijeda, 30. kolovoza 2017.

NI U JEDNOM RESTORANU NISAM JELA BOLJE PRIPREMLJENO POHOVANO PILEĆE MESO



Meso, uglavnom svi volimo naročito kada je riječ o piletini. Kao što nam je svima poznato, nju barem možemo na milion načina pripremiti, u svakom obliku je uvijek rado jedemo. Piletinu najviše krasi to da se jako brzo priprema i ne trba nam puno vremena da bismo imali sasvim solidan, odnosno nevjerovatno ukusan ručak. Ovaj recept sm dobila od prijateljice i zaista je nevjerovatan za pripremanje piletine, pa sam odlučila da ga podijelim sa vama, da i vi osjetite taj neopisivo dobar okus :)))


Bijelo pileće meso težine oko 800 gr isecite na tanke šnicle, najbolje se seku dok je meso polu-smznuto!

Ne lupajte ih kuhinjskim čekićem, jer bijelo meso nema žilica koje bi ga učinile tvrdim, samo ga blago nasolite i sa jedne strane bogato premažite senfom.

Zatim ga umotate u brašno, pa u umućena jaja (potrebna su 2 jaja) i na kraju u mješavinu prezli, vegete, paprike i malo kukuruznog griza.


Pržite na vrelom ulju dok korica ne porumeni, sa jedne, pa sa druge strane i obavezno ostavite da se nakon prženja malo ocede od ulja na papirnom ubrusu.

Služe se sa kriškom limuna, koju iscedite neposredno pred jelo po svakoj šnicli. Kada je prilog u pitanju,  uvijek može biti pire krompir ili pirinačp


receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar