nedjelja, 27. kolovoza 2017.

JEDNOSTAVNE RAFAELO OBLATNICE GOTOVE ZA SAMO 20 MINUTA



Svi ih rad jedmo i pravimo, uvijek su nekako dobrsole u naše doove. Donsoimo vam novi receptic za pravljenje rafaelo oblatnica, koje su veoma ukusne, i jako lijepo izgledaju. Oblatne, vole apsolutno svi, a ponajvise naravno djeca. Nadamo se da ćete ih danas napraviti vašoj porodici, i zajedno snjima uživati u popodnevnim satima.


Potrebno je:

2 lista većih  oblatni
1 list rafaelo oblatne

Za fil:

300 gr šećera
2 dcl vode
125 gr putera ili margarina
100 gr bele čokolade
200 gr mleka u prahu
150 gr kokosa


Za tamni fil:

300 gr šećera
2 dcl vode
250 gr putera ili margarina
100 gr crne čokolade
200 gr mleka u prahu
350-400 gr mlJevenog keksa ( količina keksa zavisi od vrste keksa)

Priprema:
Pripremiti svetli fil za rafaelo oblandu. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati puter i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu dobro umutiti mikserom da nema grudvica i dodati kokos, izmešati varjačom.

Toplu masu staviti na list rafaelo oblande, popuniti udubljenja i poravnjati fil. Preko staviti list obične oblande i prevrnuti da gornji deo bude list rafaelo oblande.


Pripremiti tamni fil. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode, kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati puter i crnu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu, dobro umutiti mikserom da nema grudvica. Dodati mleveni keks, dobro izmešati varjačom. ( količina keksa zavisi od vrste keksa)

Toplu masu staviti na na rafaelo oblandu, ispuniti udubljenja i poravnjati. Preko staviti drugi list obične oblande, rebrasti deo okrenut ka filu.

Stavite nešto preko oblatni, kako bi ste ih opteteetili i otavite ih malo tako da odstoje, a nakon toga ih isjceite na stanglice.


receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar