nedjelja, 27. kolovoza 2017.
JEDNOSTAVNE RAFAELO OBLATNICE GOTOVE ZA SAMO 20 MINUTA
Svi ih rad jedmo i pravimo, uvijek su nekako dobrsole u naše doove. Donsoimo vam novi receptic za pravljenje rafaelo oblatnica, koje su veoma ukusne, i jako lijepo izgledaju. Oblatne, vole apsolutno svi, a ponajvise naravno djeca. Nadamo se da ćete ih danas napraviti vašoj porodici, i zajedno snjima uživati u popodnevnim satima.
Potrebno je:
2 lista većih oblatni
1 list rafaelo oblatne
Za fil:
300 gr šećera
2 dcl vode
125 gr putera ili margarina
100 gr bele čokolade
200 gr mleka u prahu
150 gr kokosa
Za tamni fil:
300 gr šećera
2 dcl vode
250 gr putera ili margarina
100 gr crne čokolade
200 gr mleka u prahu
350-400 gr mlJevenog keksa ( količina keksa zavisi od vrste keksa)
Priprema:
Pripremiti svetli fil za rafaelo oblandu. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati puter i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu dobro umutiti mikserom da nema grudvica i dodati kokos, izmešati varjačom.
Toplu masu staviti na list rafaelo oblande, popuniti udubljenja i poravnjati fil. Preko staviti list obične oblande i prevrnuti da gornji deo bude list rafaelo oblande.
Pripremiti tamni fil. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode, kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati puter i crnu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu, dobro umutiti mikserom da nema grudvica. Dodati mleveni keks, dobro izmešati varjačom. ( količina keksa zavisi od vrste keksa)
Toplu masu staviti na na rafaelo oblandu, ispuniti udubljenja i poravnjati. Preko staviti drugi list obične oblande, rebrasti deo okrenut ka filu.
Stavite nešto preko oblatni, kako bi ste ih opteteetili i otavite ih malo tako da odstoje, a nakon toga ih isjceite na stanglice.
receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar