utorak, 22. kolovoza 2017.

RECEPT ZA OVU PITICU SAM PRIJE PAR DANA DOBILA I MORAM JE PODIJELITI S VAMA


Ovaj recept sam jednostavno morala podijeliti s vama. Ova pitica za koju sam prije par dana dobila recept, naprosto me oduševila svojim okusom, i ponajviše svojom jednostavnošću tokom pripreme.


Sastojci
500g mljevenog junećeg mesa
1 crveni luk
4 manja čehna bijelog luka
1 kašikica vegete
1 mala kašikica crvene slatke paprike

3 grančice peršuna
sol i papar po ukusu
10 srednjih krompirića
3 jaja,1 kiselo vrhnje

Što se tiče vegete, papra i soli, navedena količina se dodaje mesu,za krumpire dodamo iznova, ovisi o želji.

Priprema

U posudu ulijemo  ulja da pokrije dno,dodamo crveni i bijeli luk te dinstamo par minuta. Zatim dodamo  mljeveno meso te dinstamo dok meso ne promijeni boju.

Maknemo sa vatre,dodamo mesu sol,papar,vegetu,slatku crvenu papriku i malo peršina.


Krompir očistimo,izrežemo na ploške,dodamo im soli,vegete i papra te dobro izmiješamo.

Nauljimo dno tepsije,slažemo red krompira,red mljevenog mesa dok ne potrošimo smjesu.Zadnji red mora biti krompir.

Tepsiju pokrijemo folijom,stavimo peći otprilike 1 sat na 200 stupnjeva.Pred kraj sve zalijemo smjesom od jaja i vrhnja i pečemo još nekoliko minuta dok krumpiri ne požute.

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar