srijeda, 30. kolovoza 2017.
BEZ PUNO TROŠKOVA I MUKE NAPRAVITE NEODOLJIVO UKUSNU KARAMEL BAJADERU
Želite odličan kolač, a pritome da vam ne oduzma puno vremena i naravno novca, onda je to upravo ovaj, karamel bajadera, koja će vas doslovno svojim okusom izbaciti iz cipella. Jednostavna je u što cete se i sami uvjeriti kada je budete pravili. Pored toga, možete je uvijek poslužiti gostima koliko gos oni bili zahjtevni jer bajadera ide uz sve, osobito ova. Još jdna bitna stvar, a to je da može duže vremena stajati u frižideru ne gubeći svoju kvalitetu okusa. Ndamo da smo uspjeli nagovoriti vas da upravo ovaj kolač danas napravite. Prijatno :)))
Sastojci:
Prvi dio:
250 gr šećera u prahu
2 jaja
100 gr lješnjak karamela
1/2 margarina
250 gr mljevenog keksa
Drugi dio:
250 gr šećera
1dl vode
1/2 margarina
250 gr mlijeka u prahu
Glazura:
100 gr bijele čokolade
Priprema
Prvi dio:
Šećer u prahu umutiti sa dva jajeta, pa kuvati na pari. Kad je kuvano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati margarin da se i on istopi. Dodati mljeveni keks, sve izmješati pa sve to jednako rastanjiti u plehu.
Drugi dio:
Šećer i vodu staviti na vatru da se šećer dobro istopi. Sklonuti sa vatre pa dodati margarin da se istopi. Zatim dodati mlijeko u prahu, izmješati i sipati preko prvog dijela pa izravnati. Po želji preliti sa glazurom od bijele čokolade a može i bez nje.
Mali savjet: U prvom dijelu jaja i šećer ne treba kuvati da bude previše čvrsto, bolje da se doda još malo mljevenog keksa ako procjenite da je potrebno.
U drugom dijelu: najbolje da se koristi mlijeko u prahu, ako vam smejsa bude malo rjeđa ddajte jos mlijeka u prahu ili puding od vanilije.
www.coolinarika.com/infokuhinja.com / receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar