srijeda, 23. kolovoza 2017.
OVAKO PRIPREMLJENA PAPRIKA ZA ZIMU OSTAJE PIKANTNA ČVRSTA I JAKO UKUSNA
JOš jedan receptić za zimnicu i za paprike koji će vam se jako dopasti. Slijedite upustva koja vam u nastavku pišemo i pripremite nevjerovatnu zimnicu za vašu porodicu. Ljeto nam lagano prolazi, tako da ćemo već uveliko spremati našu zimnicu, a ovaj receptić je idealan i nećete se pokajati ukoliko paprike pripremite upravo na ovaj način, koji je opisan. Prijatno :))
SASTOJCI:
5 kg crvenih mesnatih paprika
5 šoljice ulja
2 šoljice soli
2 šoljice šećera
1 šolja esencije
2-3 glavice bijelog luka
1/2 kesice bibera u zrnu
U smjesu možete ubaciti i nekoliko ljutih papričica po želji.
PRIPREMA
Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od cijelih paprika). Povremeno paprike dobro izmješajte, kako bi svaka paprika bila u ovoj mješavini.
Paprike, tj. filete redajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čehna bijelog luka, zrna bibera a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite.
receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar