utorak, 29. kolovoza 2017.

OVO JE NAJUKUSNIJI MUNCHMALLOW KOJI SAM PROBALA A TAJNA JE U...




Ovo je kolač koi definitivno uvijek vrijeddi napraviti, jer je tako mekan i sočan, naprosto se topi u vašim ustima, i koliko god da ga pojedetw uvijek želite više. Munchmallow vam preporučujemo za bilo koju prigodu, jer je nevjerovatnog okusa, i kao što viditie doima se prilično bogatim, tako da će zadovoljiti sve apetite, a pogotovo vaše djece.


Sastojci:

Biskvit

6 žumanjaka
12 kašika(ravnih) šećera
2 dl hladnog mlijeka
1 dl ulja
6 kašika(punih)120 g brašna
3 kašike kakaa
1/2 praška za pecivo


Bijeli dio:

6 bjelanjaka
12 kašika šećera
4 kašika vode
10 kašika šećera
čokoladna glazura
100g čokolade za kuhanje
3 kašike vode
4 kašike ulja


Priprema

Umutiti žumanjke sa šećerom.Tome dodati mlijeko ,ulje i još kakao, prašak za pecivo i brašno.Izliti u podmazan i brašnom posut pleh.Peći na 200 stepeni 15-20 minuta. Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka.Ušpinovati 10 kašika šećera (vrhom punih)sa 4 kašika vode.Istučenim bjelanjcima dodamo 12 kašika šećera i dobro umutimo.Ušpinovani šećer lagano sipamo u snijeg i mutimo neprestano. Masa će povećati volumen pa je dobro da to radimo u velikoj zdjeli Biskvit izvadimo iz rerne i smanjimo temp na 130 stepeni.Dobijeni šaum ravnomjerno namažemo po biskvitu i vratimo u rernu još10 minuta. Kolač izvadimo iz rerne i prelijemo čokoladnom glazurom.Odmah ga i režemo na kocke.


Izvor: coolinaka.com / receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar