ponedjeljak, 1. veljače 2016.

UBLAŽAVA PREHLADU I GRIPU, POBOLJŠAVA RAD SRCA, POSPJEŠUJE BOLJI RAD KRVNIH SUDOVA, UČINKOVIT PROTIV GLJIVICA, BOLJE VARENJE...





Njegov miris nam se sigurno ne sviđa, ali ne može se poreći da je zdrav. Osim u svježem stanju, bijeli luk se može konzumirati i kao sok, kombinovan sa drugim sokovima od voća i povrća, što ga čini znatno prijatnijim.

Razdvojite glavicu bijelog luka na čehna, oljuštite ih i ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete kašu.

Izvadite je kašikom i stavite u cjediljku iznad činije, pa blago pritiskajte kašikom dok sok ne iscuri u činijicu.

Uzmite filter-papir za kafu, pa procjeddite sok kroz njega, a potom ga prespite u bočicu. Čuvajte tečnost u frižideru.

Ovaj sok možete pomješati sa voćnim sokom koji pijete ujutru. Možete njime preliti salatu, ili ga dodati u supu. Možete njime preliti tost i slično.

Sok od bijelog luka će vam koristiti za ublažavanje prehlade i gripa, dobar je za zdravlje srca i krvnih sudova, dijeluje protiv štetnih bakterija i gljivica u organima za varenje, doprinosi regulaciji holesterola.

Dijeluje kao antikoagulant (slično lekovima protiv stvaranja krvnih ugrušaka). Ako se nanese na kožu, pomaže da se eliminišu akne i bubuljice, a takođe ublažava svrab i crvenilo od uboda insekata.



(zdravahrana.com / kakolijeciti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar