srijeda, 3. veljače 2016.

DOMAĆA ČOKOLADNA TORTA KOJA ĆE VAS OSVOJITI



























Fantastična domaća torta, koja će vas izbaciti iz cipela, svojim nevjerovatnim okusom. Domaća torta od čokolade, koju možete pripremiti za bilo koju prigodu, a što je najbitnije neće vas iznevjeriti. Tražit će komad više. Uživajteee :)))

Potrebno je:

Za Koru:

200 ml vrhnja za šlag

100 g mljevenog keksa

4 jaja

100 g smeđeg šećera (ili po želji)

200 g čokolade za kuhanje

1 kašičica kakaa

1/2 vrecice praška za pecivo

Za preljev:

125-150 ml mlijeka

Za kremu:

400 g kiselog vrhnja

200 g čokolade za kuhanje

4 vrećice vanilinog šećera

Priprema:

Prvo nakidati čokoladu na kockice,te je preliti vrhnjem za šlag i otopiti na pari ili laganoj vatri i mješati.Kad se otopi maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi.

Žumance izmješati sa šećerom, a onda zatim umješati u ovu smjesu od čokolade.Zatim dodati mljeveni keks, kako i prašak za pecivo, onda lagano promiješati da se dobije jednolična smjesa.

Zatim umješati bjelance.Smjesu izlitu u nauljeni kalup i peći na 180°C oko 30-35 minuta.Kad se ispeče kora onda je preliti s mlijekom.

Onda čokoladu otopiti na pari i odmah umiješati u hladno kiselo vrhnje, dodati vanilin šećer i malo promijesati da se sve poveze. Kremu premazati preko biskvita i staviti u frižider na 2-3 sata.

Prijatno!



(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar