ponedjeljak, 1. veljače 2016.

LIJEK PROTIV TEŠKOG I NEUGODNOG KAŠLJA





















Kašalj zna biti veoma neugodan i čest je u ovo doba godine, ali postoji lijek koji imate u vašem domu, a koji možete napraviti u vidu sirupa.

Ovaj sirup možete sami napraviti i to po starom, ali učinkovitom receptu.

Za ovaj sirup vam je potrebno:

zdjelica suhih smokava

zdjelica šećera

jedna do dvije zdjelice vode

Kako se pravi:

Prvo smokve i šećer stavite zajedno u lonac i dodajte vode tolko da prekrije  sve sastojke.Zatim tu mješavinu kuhajte dotle dok se šećer potpuno ne istopi, a smjesa ne postane gusta.Onda izvadite smokve, a sirup pretresite u šolju.

Piti ga u malim gutljajima tokom dana i vaš problem s kašljem će postepeno isčezavat.Također smokve se mogu iskoristiti i protiv bolova u prsima i to tako što ćete ih pojesti dok su još mlake iz iste te smjese koje smo pravili sirup.

Oni koji imaju problema sa šećerom odnosno ne smiju ga jesti, mogu samo zakuhati litru vode te dodati šest većih suhih smokvi. Kuhat ih oko četiri minute te ih izvaditi iz vode i tako ih konzumirati.

Ovaj sirup također je vrlo koristan i zdrav jer je bogat željezom, kalijem i kalcijem kao i antibiotskom tvari koja nastaje pri sušenju, a oslobađa se pri kuhanju.Ostavite da se ohladi i pijte ga također u malim gutljajima tijekom cijelog dana.




(vijesti.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar