srijeda, 6. rujna 2017.
OVO SU NAJBOLJI KISELI KRASTAVCI ZA KOJE ĆE VAM MNOGI TRAŽITI RECEPT
Dolazi sezona kiselih krastavčića, mada oni su ivujek u modi. Jednostavno, uvijek ih rado volimo jesti uz raznu hranu. Pratite upute koje smo vam ovde napisali, i napravit ćete najbolje kisele krastavčiće do sada, za koje će vam svi tražiti recept i uputstvo kako ih najbolje pripremiti. Nadamo da ćete poslučati naše savjete i napraviti ovaj naš dobro poznati pecijalitet.
Potrebno:
krastavčići srednje veličine
ocat (alkoholni ili jabučni)
šećer
sol
Omjer za kiseljenje: 4:1
Priprema:
Krastavce prije svega dobro oprati (nije potrebno četkanje kao kod pripreme krastavčića za pravu zimnicu) i očistiti od eventualnih nečistoća ili trulih dijelova ukoliko ih ima. Ako su krastavci manji kiselite ih cijele, a ako su veći i deblji zarežite ih nožem uzdužno kroz sredinu, tako da se naprave prorezi u krastavcu. Na taj će se način ravnomjernije ukiseliti.
Oprati i pripremiti staklenke.
Zakuhati u loncu vodu sa octom, šećerom i soli. Ja sam radila prema predloženom omjeru, i pomiješala: 1 l vode, 2,5 dl jabučnog octa, žlicu šećera i žličicu soli. Ohladiti tekućinu pa sa ohlađenom preliti krastavce u staklenkama.
Poklopiti ih tek toliko da budu poklopljeni (ne hermetički zatvarati!), i odložiti na sunčano mjesto na balkonu ili terasi. Tako će se najprije ukiseliti. Pustiti krastavce da odstoje najmanje 12 sati na suncu. Ako želite kiseliji okus krastavaca, dodajte malo više octa ili ih ostavite duže na suncu.
Kada se krastavci ukisele dovoljno, zatvorite staklenke poklopcima i pospremite ih u hladnjak. Ovakvi krastavci najbolje prijaju kad su potpuno hladni.
brzireceptisavjeti.blogspot.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar