ponedjeljak, 23. listopada 2017.

CIJELI ŽIVOT STE GA POGREŠNO PRAVILI - KUHAR OTKRIVA TAJNU ZA NAJBOLJI KROMPIR PIRE




Morate se složiti da je ovo jelo najlakše pripremiti, ali uprkos svemu tome, cjeli život ga pogrešno pravimo i uništavamo njegov okus.


A u čemu je greška? Većina nas će ga pripremiti ovako – skuhat ćemo krompir, procijediti ga i dodati puter/mlijeko/sir pa onda sve sjediniti – i zbog toga jedemo bezukusni pire.

Krompir ima veoma delikatan ukus, i ukolikoa ga skuhate i procijedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i onaj najukusniji dio krompira i pirea.


Umjesto da krompir kuhamo u vodi, treba da ga kuhamo u mlijeku i puteru. Dakle, isjeckan sirov krompir stavimo u mlijeko i ostale mliječne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir i pustimo da se sve zajedno skuha, kako ne bismo izgubili ukus krompira.

receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.com / infooklub.blogspot.com


Nema komentara:

Objavi komentar