subota, 1. srpnja 2017.

NEVJEROVATAN TRIK - OVAJ SASTOJAK ĆE VAŠ POD UČINITI NEVJEROVATNO SJAJNIM I BLISTAVIM




Ukusan je, topao i prija vašem tjelu. NO, da li ste znali da crni čaj možete ikoristiti za nevjerovatan izgled vašeg drvenog poda. Tanini iz čaja dodaju topao ton i izvlače prirodne boje drveta.


Ukoliko se već dugo vremena mučite oko vaših podova, nastojite da ih osvježite i da uvijek savršeno blistaju, imamo jedan mali, ali nevjerovatan trik koji će vam pomoći, da vaše podove osvježite te da izgledaju potpuno novo.

Sve što je potrebno da uradite jeste da uzmete nekoliko kesicacrnog čaja. Upravo je crni čaj zaslužan za vaše blistave podove, a još će eliministati sve bakterije, i spriječiti razvoj novih. Najbitnije od svega ovoga jeste, što je sve na prirodnoj bazi, stoga nećete morati udisati štetne hemikalije.


U dva litra ključale vode ubacite osam kesica crnog čaja i ostavite da stoji 10 do 15 minuta. Iscijedite višak tečnosti iz kesica pa ih bacite. Ovo je mješavina za tamnije podove, a ako su vaši svjetliji, ubacite manje kesica čaja, od četiri do šest.

Kada se dobijeni čaj ohladi, namočite jednu krpicu, pa isprobajte na malom dijelu poda. Prilikom nanošenja čaja na podove, pratite godove na drvetu. Vodite računa da krpica ne bude previše vlažna, a podovi bi trebalo da budu čisti prije nego što krenete sa nanošenjem.


Pređite dobro sve ogrebotine, jer će čaj pomoći da ih kamuflirate. Koristite samo crni čaj za ovaj poduhvat i vaši podovi će blistati kao nikada prije!

radiosarajevo.ba

Nema komentara:

Objavi komentar