ponedjeljak, 24. srpnja 2017.

OVO SU SIMPTOMI DA JE VAŠE TIJELO PUNO ŠEĆERA I DA STE VEĆ DOSEGLI KRITIČNU TAČKU


Uglavnom svi mislimo kako povišem šećer u krvi imaju samo dijabetičari. Međutim, bilo koja osoba može da ima problema sa povišenim šećerom, a da toga nažalostn nije ni svijesna. Tokom nepažnje naš organizam trpi ogromne štete, jer nervi su na velikom udaru, krvni sudovi, kako i ostali organi koji su suočeni sa viškom šećera u tijelu.

Kako ne biste vaše tijel doveli u vepma opasnu situaciju, veoma je važno da prepoznate simptome kji su vezani za povećan nivo šećera u tijelu.



Konstantno ste gladni

Visok nivo šećera u krvi sprečava glukozu da uđe u ćelije. Zbog toga tijelo ne dobija dovoljno energije i neprestano traži hranu i uvijek ste gladni.

Uvijek ste umorni

Kada u tijelu imate suviše šećera, tijelo gubi sposobnost da pravilno uskladišti i apsorbuje glukozu. Energija se koristi neefikasno, a ćelije ne dobijaju potrebnu energiju. Zbog toga možete da se osjećate izuzetno iscrpljeno, a ne znate zbog čega.

Učestalo mokrenje

Ako je nivo šećera u krvi previše visok, bubrezi ne mogu da reapsorbuju tečnosti. Tada tijelo pokušava da izjednači koncentraciju glukoze u krvi i u ćelijama – rastvara krv sa intraćelijskom tečnošću, i tako nivo glukoze dovodi u normalu. Ovaj proces rezultira učestalom potrebom za mokrenjem.

Vaša usta su uvijek suha, te imate stalnu žeđ

Ova stanja su zapravo odgovori na veliki gubitak tečnosti. Hipotalamus (deo mozga), koji procjenjuje nivo dehidracije i šalje signal za žeđ, poslaće odgovarajući signal mozgu da ste izuzetno žedni. Veoma je važno da u tom slučaju pijete vodu ili nezaslađen čaj.


Gubite na težini

Kada je nivo šećera u krvi iznad granice, može da se desi za kratko vrijeme naglo smršate, čak iako ne mijenjate ishranu. Za ovo postoji nekoliko razloga: Tečnost izgubljena zbog učestalog mokrenja vodi do niskog nivoa tečnosti u cijelom tijelu, a kao rezultat dobija se gubitak težine. Ako nivo insulina nije dovoljan za metabolizam glukoze, tijelo će početi da koristi masti kao energiju. Visok nivo urina zajedno sa visokim nivoom glukoze tjera tijelo da sagorijeva više kalorija. Ovako, zapravo, tijelo pokušava da izbaci višak glukoze.

Infektivne bolesti

Infekcije urinarnog trakta i gljivične infekcije mogu da se razviju i kod muškaraca i kod žena. Ipak, češće su kod žena koje imaju visok nivo šećera u krvi i dijabetes, jer prevelike količine šećera stvaraju pogodno tle za razmnožavanje gljivica i bakterija.

Suha koža



Suha koža može biti posljedica visokog nivoa šećera u krvi na nekoliko načina:

– Učestalo mokrenje vodi do dehidracije tijela, zbog čega i koža postaje suha

– Problemi sa kožom u predjelu nogu mogu biti znak ateroskleroze – ukrućivanja, suženja arterija i slabe cirkulacije, oboljenja koje se veoma često javlja kod dijabetičara.

– Oštećeni nervi mogu da ometaju pravilan rad znojnih žlijezda, što ugrožava i hidrataciju kože.

Problemi sa cirkulacijom

Visok nivo šećera u krvi sprečava ulazak glukoze u mozak, što blokira ulazak energije u ćelije mozga. Ovo stanje odražava se na brzinu razmišljanja i donošeje odluka.

Zamagljen vid

Još jedna posljedica dehidracije usljed previše šećera. Ćelije oka se deformišu i oči gube sposobnost dobrog fokusa i izoštravanja.


Sporo zarastanje rana

Ovo se dešava zbog štete na krvnim sudovima, uzrokovanim visokim šećerom.

Impotencija kod muškaraca

Teškoća održavanja erekcije može da se dogodi zbog visokog šećera u krvi. Zdrava erekcija zahtijeva i zdrave nerve, dobru cirkulaciju i balans hormona. Visok nivo šećera u krvi pogađa sve ove sisteme.

Iritacija i nervoza

Nauka je dokazala da su ljudi koji imaju visok nivo šećera u krvi anksiozniji, lako ih je iznervirati i skloni su depresiji. Mozak je zavistan od redovnog snabdijevanja glukozom, a nagli skokovi nivoa šećera odražavaju se veoam negativno. Zbog toga se raspoloženje pogoršava.


Šećer takođe utiče na apsorpciju nutrijenta odgovornog za raspoloženje – hroma. Ovaj mineral je neophodan kako bi se nivo šećera u krvi držao stabilnim, jer insulin, koji čisti glukozu iz krvi, ne može pravilno da radi bez njega.

Izvor: stil

četvrtak, 13. srpnja 2017.

OSVJEŽAVAJUĆI LJETNI KOLAČIĆ BEZ PEČENJA


Super osvježavajući ljetni kolačić bez pečenja, koji će odmah osvojiti vaše srce. Osim što prelijepo izgleda, ovaj kolačić, odličnog je okusa također, tako da ga možete napraviti za bilo koju prigodu, neće vas iznevjeriti.

Sastojci
Podloga:
250 gr mljevenog keksa
160gr omeksalog putra
Bijela Krema:
395 gr kondenziranoga mlijeka
7 gr zelatina u granulama ili prahu
170 ml kipuce vode
2-3 sok od 2-3 limuna (ili vise ako su mali)
Preliv - Crveni Sloj
2 vrecice Jelly / Preliv za torte ?

Priprema
1.Mljeveni keks sjediniti s otopljenim maslacem te utisnuti smjesu na dno posude u kojoj cemo sloziti kolac (28 x 22cm).

U posudu staviti kondenzirano mlijeko i dodati mu dvije male zlicice zelatine (otopljene u kipucoj vodi), dobro izmjesati i dodati sok od 2-3 limuna i opet dobro izmijesati (nista ne kuhati).
Mlijecnu smjesu preliti preko keksa i staviti hladiti.

2.Napravimo jelly (po uputama na vrecici) i prelijemo povrh stegnutog mlijeka. Stavimo barem 3-4 sata u frizider da se jelly/preliv stegne. Nakon toga narezati kolac i zasladiti se :-)))

3. Slobodno stavite vise limunova soka i korice u mlijeko, ako volite.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

URADILI SMO TESTOVE KAKO BI PROVJERILI DA LI SMO U KRVNOM SRODSTVU, MEĐUTIM SAZNALI SMO NEŠTO SASVIM DRUGO



Obzirom da smo ja i moj momak neka dalja rodbina, 4, 5 koljeno kako se to kaže prije vjeridbe smo uradili nalaze krvi i svega ostalo da utvrdimo da se naša krv slučajno ne podudara, jer to ne bibilo dobro za naše potomke. Rezultati su pokazali da nismo u krvnomsrodstvu, ali… ispostavilo se da je moj momak sterilan i da i onako nikada neće moći imati djecu.


Veliki šok je to bio za nas oboje. Par dana nakon toga on je odlučio da otkažemo vjeridbe i da prekine sa mnom jer kako je govorio želi da sebi nađem nekog SPOSOBNOG muškarca, a ne INVALIDA, a da će on sebi naći nešto poput njega. Nisam mogla da vjerujem šta mi govori, a onda sam mu rekla… VIDI “INVALIDU” IDUĆI VIKEND SE NEĆEMO VJERITI, A JEDINI RAZOG JE ŠTO ĆEMO SE ODMA VJENČATI… I NIKADA VIŠE DA NISI REKOA ZA SEBE DA SI NESPOSOBAN I INVALID!!!


Bio je zbunjen nije znao na prvu šta sam rekla, a kada je shvatio vjerujte da je zaplakao kao malo dijete… ima 28 godina. U braku smo evo 3 godine, skupljamo novac, tražimo način kako da dođemo što prije na donatorsku oplodnju. Nije lako, sami znate kako je u našoj zemlji, ali nadamo se i svakodnevno borimo da se ostvarimo kao roditelji i da dodatno začinimo našu ljubav, naš sretan brak. Pomolite se za nas, ako nekada nađete vremena i sjetite se, Tomo i Ana, ljubimo Vas sve... :))

brzireceptisavjeti.blogspot.com

VAŠOJ DJECI IH NIKADA NEĆE BITI DOVOLJNO - DOMAĆI MINI KROASANI KRAFINI



Domaći mini kroasani, krafini, koji če vas zaista oduševiti svojim okusom, a vašoj djeci ih nikada neće biti dosta, uvijek ćete morati imatikoji krafin više :D
Potrebno je:
140 gr vode
7 gr suvog kvasca
50 gr šećera
50 gr istopljenog putera



1/2 kašičica soli
300 gr brašna
150 gr omekšalog putera

Priprema:
U mlako mleko staviti suvi kvasac i 50 gr šećera. Da stane 5 minuta pa dodati, so, 50 gr istopljena putera i brašno.
Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje, podeliti na 6 delova, oblikovati loptice pokriti providnom folijom i da stanu 15 minuta.



Uzeti 1 lopticu testa i blago posuti brašnom oklagijom razvaljati veličine 25 x 50 cm. Razvaljano testo je tanko kao providno.
Testo prstima premazati sa 25 gr omekšala putera ( od ukupno 150 gr), i uviti u rolnicu. Rolnicu uzduž prerezati na pola i svaku polovinu uviti u puđ rezana strana da je okolo.
Staviti u kalup za mafine. Tako uraditi sa svim lopticama testa. Izadje 12 krafina.
Ostaviti da stanu 60 minuta i peći na 180 stepeni 25 minuta. Pečene posuti šećerom u prahu.

ŠETAO SAM PARKOM I VIDIO MLADIĆA KAKO TUČE DJEVOJKU, PRITRČAO SAM I UDARIO TOG MLADIĆA A ONDA...


Predvečer sam krenuo da prošetam do centra da se malo rashladim i prolazeći kroz park naišao sam na neki mladi par, momak i djevojka. Kako sam im prilazio bliže vidio sam da se svađaju, a onda je momak toj djevojci “opalio” dva šamara, tako jako da je pala na pločnik.


Nisam čekao ni sekunde pritrčao sam i isto uradio tom mladiću, dva šamara, a kada je krenuo da mi vrati, e onda sam počeo da ga muški šamaram. U tom trenutku sam začuo tu djevojku kako doziva pomoć, pomislio sam je ohrabrio, a nakon nekih par minuta stigla su i dva policajca, rastavila mene i tog momka jer smo bili i dalje u “duelu”. Pitali su o čemu se radi, a ta djevojka koju sam odbranio od težih batina je kroz plač rekla da sam ih iz čista mira napao i počeo da tučem.


Nisam mogao da vjerujem, a onda je ona policajcima pokazala lice na kome su se jasno vidjele masnice od šamara, koje naravno nisam ja napravio. Sve su nas priveli u policiju, nakon iskaza koje smo dali njih su pustili, a meni su napisali kaznu za ometanje javnog reda i mira, a ako me ti klinci budu tužili tada ću tek da nagrabusim.


Dok smo čekali u hodniku da damo izjave čuo sam tu djevojku kako tom momku govori da joj oprosti i da ga više nikada neće prevariti… Uvijek sam znao da se ne isplati biti dobar i pomagati drugima, a sada sam to i doživio, na žalost!


BRZI RECEPTISAVJETI.BLOGSPOT.COM

U HARMONIČNM SAM BRAKU, SUPRUGA MI JE PREKRASNA, PORED NJE IMAM I PRILIČAN BROJ LJUBAVNICA...


U harmoničnom sam braku, imam predivnu suprugu i veliki broj ljubavnica. Muškarac sam i sasvim je normalno da imam više žena. Prije nekoliko mjeseci sam za vikend otišao na “službeni put” u susjedni grad sa mojom ljubavnicom.


Ali kada sam u subotu uveče u istom hotelu vidio moju “finu” ženu sa nekim OLOŠOM, pao mi je mrak na oči. Nisam čekao ni sekunde zaletio sam im se za stol na kojem su se zaljubljeno gledali i nešto pričali i prvo njega dobro naučio pameti da ne dira zabranjeno voće, udate žene, pogotovo ne moju, a onda sam i njoj opalio par šamara. Kada me je pitala od kud ja u istom hotelu, reko sam joj sa sam znao da se nalazi sa ljubavnikom i da sam zbog toga slagao da idem na službeni put.


Malo mi je bilo glupo kada je rekla da je to muž od njene prijateljice koja je u tom trenutku bila u toaletu, i da me nikada nije prevarila niti je o tome razmišljal jer sam ja za nju jedini muškarac, a kada se prijateljica pojavila osjećao sam se kao magarac.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

subota, 8. srpnja 2017.

DOLAZIM DEČKU PRED VRATA STANA, KUCAM I POČINJEM DA SE SKIDAM...


Dolazim dečku na vrata stana, napokon dočekam da budemo potpuno sami. Skidam se u gaćice i brus i pozvonim. On pita ko je?


Kažem dostava brze hrane. Otvara i ja mu kažem

“Jel neko naručio vruću picu?” u seksi pozi, a on meni

-“Šta to radiš, uđi brzo, hladno je, prehladićeš se”.


Čak mi je ponudio i da se obučem. Toliko o uzbudljivom zavođenju…probade mi fazon, a baš sam nešto predivno smislila kako da provdemo ostatak dana...


ispovesti.rs

VEĆ OD PRVOG GUTLJAJA POČINJE DA VAM TOPI SALO OKO STOMAKA NEVJEROVATNOM BRZINOM



Svaki od ova tri sastojka ima svoju ulogu, i upravo zbog te kombinacije rezultati su fenomenalni.
Ljudi obično biraju one koji su im ukusniji, pa tako spajaju lIJepo i korisno, ali kao i sve ostalo, ono što nije ni lijepo na izgled, ni očaravajuće na ukus, obično je najdelotvornije.


Sastojci koji su vam potrebni za ovaj napitak su:

kašika jabukovog sirćeta
iscijeđen sok i narendana kora limuna
jedan prstohvat ljute mljevene paprike
240 ml vode.

Svaki od ovih sastojaka ima svoju ulogu:
Mljevena paprika pomaže varenje hrane, ubrzava metabolizam i stimuliše sagorijevanje masti


Limun - Usporava taloženje masti, a njegova kora sadrži polikosanol, jedinjenje koje sagorijeva uskladištene masnoće.

Jabukovo sirće - Pomaže razlaganje masti u organizmu.

Priprema: Vodu zagrijte do ključanja, pa njom prelijte rendanu koru limuna. Ostavite da odstoji 10 minuta, da kora pusti svoja zdrava svojstva, zatim dodajte jabukovo sirće, limunov sok i mljevenu papriku. Izmiješajte kašičicom i ostavite da se ohladi.


Primjena: Pijte prije i poslije svakog obroka, a prije svakog konzumiranja promiješajte napitak, a po želji možete da dodate i kašičicu meda kako bi vam bilo još ukusnije.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

srijeda, 5. srpnja 2017.

POZNATI NJEMAČKI GIGANT TRAŽI VEĆI BROJ RADNIKA, PLATA I DO 6.500 EURA



Poznati Njemački gigant, firma Kontech GmbH, traži veći broj radnika za održavanje mašina, uz obavezno znanje njemačkog jezika, a plata je od 3.500 do 6.500 eura.


Kompanija je osnovana 1997. godine, a bavi se mašinstvom, elektrotehnikom, industrijskim postrojenjima, razvojem softvera i razvojem hardvera, i predstavlja jedno od najjačih preduzeća ove vrste u Južnoj Njemačkoj.


Firma je trenutno u potrazi za radnicima za održavanje mašina, muškarcom ili ženama, a na oglas se mogu javiti isključivo inženjeri mašinstva, elektrotehničari i slične djelatnosti koje imaju povezanost sa izgradnjom i prilagođavanjem mašina.


Nudi se zdravstveno osiguranje, penziono osiguranje, smještaj, plaćeni godišnji odmor sa bonusom, a obećavaju i dodatke na platu.

nkp.ba

nedjelja, 2. srpnja 2017.

INŽINJER SAM, ALI NAŽALOST RADIM KAO KONOBAR, OŽENJEN SAM I IMAM DVOJE DJECE, PRIMORAN SAM DA RADIM NAPORNO


Diplomirani sam inženjer, ali radim kao konobar u jednom restoranu. Oženjen sam imam dvoje djece i primoran sam da na neki način zaradim. Izuzetno naporan posao i obzirom da radim drugu smjenu nikada kući ne dolazim prije 12, mrtav umoran. Skoro svaki puta me dočeka upaljen TV a moja supruga na ležaju spava, skoro svaku veče me čeka, odnosno tako sam mislio, kako me moja draga svaku noć čeka


Prije nekoliko noći zamolio sam šefa da me pusti malo ranije, da iznenadim moju “vjernu” suprugu i na sreću ili nesreću, ni sam ne znam šef mi je dopustio da idem. Kada sam ušao u kuću TV je radio, ali nje nije bilo, otišao sam do kuhinje ali ni u kuhinji je nije bilo… tada sam na spratu čuo neku buku Popeo sam se i šokirao. Moja supruga i moj prvi komšija, moj prijatelj još od djetinjstva, čovjek kojeg skoro svaku večer pozdravim dok se vraćam sa posla.


Od stresa sam se srušio, i pao u nesvijest. Kada sam se probudio, njega nije bilo, a supruga mi je drskim tonom pojasnila da to ne radi što želi, već da bi i ona zaradila koji euro. Znam da nikada nemamo dovoljno, ali isto tako znam da je to što je rekla čista glupost, ali šta da radim, sin 3 godine, kćerka 9 mjeseci.


JEDNA OPCIJA JE DA JA ISPAŠTAM I PATIM U ŽIVOTU, ILI DA SE RAZVEDEM I DA PATE MOJA DJECA… Šta odabrati..?

brzireceptisavjeti.blogspot.com

MOJ "DRUG" VALENTINOVO JE PROVEO SA MNOM, IAKO IMA DJEVOJKU I TO VEĆ DUGO GODINA, SLAGAO JE DA JE BOLESTAN


Moj najbolji “Drug” Dan zaljubljenih prove je  sa mnom On je već u zazuzet,  ima dugogodišnju vezu. Ali, ovaj put je djevojku slagao kako je bolestan i ne može izaći snjom.


Dok ga je njegova devojka zvala ne telefonu on je vodio ljubav sa mnom. Zaista ne bih voljela da mu upropasim vezu, mnogo mi je bilo lijepo dok smo bili zajedno. Voljela bih još koji put biti snjim, a da njegova djevojka ne sazna za nas...


brzireceptisavejti.blogspot.com

OD OVE BILJKE VAŠE GRUDI ĆE POČETI RASTI KAO LUDE



Želja skoro svih žena jeste da mogu naći nešto od čega će njihove grudi biti mnogo veće, a struk manji. Ova biljka, odnosno piskavica, obnovit će vaš kompletan organizam, a pritome će od nje vaše grudi početi rasti kao lude, naravno izgubit ćete i na težini, a kod muškaraca je porasti libidio.


Piskavica može ženama povećati grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu. Osim za ljepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mlijeka, umiruje dojenče,
snabdijeva ih željezom i pomaže im u dobijanju na težini. Ovo sjeme takođe, smanjuje tegobe PMS-a. Zbog djelovanja na matericu konzumirajte je par dana prije porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i liječi mnoge polne probleme.

Prema islamu, Poslanik Muhammed, a.s., je rekao za maleno sjeme piskavice: “Da znate vrijednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu.” To je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka koja datira još iz doba starih Egipćana i Hipokrata.


Ovo sjeme koriste zbog alergija, visokog, pritiska, regulisanja šećera u krvi, izbacivanja sekreta iz pluća i sinusa, stimulacije metabolizma itd. Međutim, ukus ove biljke je izrazito gorak i opor, pa se na njega trebate navići.

RECEPT: Dvije kašičice sjemenki stavite u 2 dl hladne vode. prokuhajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje. Pijte polagano, u malim gutljajima postepeno.

MOžete napraviti kašu ili samljeti u prah. Preporučujemo vam da ga sameljete u prah jer je mnogo djelotvornije.


 Uzimajte pola kašičice dva puta dnevno za poboljšanje probave. U svrhu laksativa, pola do jedne male kašičice svježe samljevenih sjemenki razmutite u 2,5 dcl vode i pijte jednom do triput dnevno.

(Doznajemo.com/Nezavisne novine)


STAVILA JE LISTERINA NA VATU, TE NANIJELA ISPOD PAZUHA - POSLE PAR MINUTA DESILO SE NEŠTO NEVJEROVATNO, POGLEDAJTE SVE KORISTI LISTERINA


Kao što svi znamo, Listerin svoju najveću primjenu ima u održavanju higjene naših usta i zuba. No, našao je primjenu u još nekim stvarima. Donosimo vam nekoliko ideja, koje će vam olakšati život, rezultat je nevjerovatan.


Zašto Listerin?
Listerin sadrži mnogo korisnih sastojaka, kao što su: majčina dušica, eukaliptus i alkohol.

Utrljate ga ispod pazuha
Da li vam je ikada nestalo dezodoransa u nezgodnom trenutku? Listerin je odličan za borbu protiv neprijatnih mirisa kad god ste u nevolji! Jednostavno nanesite listerin na vatu i utapkajte ispod pazuha, i imat ćete nevjeorvatno učinkovitu zamjenu za parfem ili dezodorans.


Ukoliko osjećate negdje svrab, slobodno nanesite listerin, i odmah će nestati. Koliko god čudno zvučalo, natapkajte mesto gde vas je ujela neka buba Listerinom, odmah ćete osetiti olakšanje. Takođe se preporučuje kod svraba od uboda na otrovni bršljen ili otrovni hrast. Tek smo počeli, a već toliko primjena ima, nastavite s čitanjem, jer to nije sve.


Nakvasite kosu Listerinom

Ukoliko imate problema s peruti, samo nanesite listerin, i riješite je veoma brzo. Dodajte Listerin i izmasirajte kožu glave, kosu umotajte u peškir i operite kosu ponovo nakon 20-ak minuta.


Ukoliko imate kućnog ljubimca, odličan je za pseću daku.

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca ne koriste razne sprejeve protiv buha već na dlaku svoji ljubimaca nanose Listerin. Ova alternativna metoda je odlična jer se ne koriste jake hemikalije. Mnogi preporučuju mješanje Listerina sa šamponom za ljubimce ili mješanje Listerina sa vodom i to slobodno možete koristiti kao sprej.

Očistite vaše lice

Ukoliko imate problema sa aknama, preporučuje se da ga nanosite ujutro i naveče, a aravno ukoliko sam želite očistit lice, slobodno nanesite listerin.


Držite četkicu za zube u Listerinu
Baš kao što se Listerin bori sa bakterijama u vašim ustima, tako se brine i za vašu četkicu. U čašu sipajte Listerin i ostavite četkicu u njemu nekoliko sati, to bi trebalo da odradi posao.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

HIT DIJETU S LUBENICOM OD KOJE SE EKSPRESNO MRŠA - ZA SEDAM DANA IZGUBITE 15 KILOGRAMA


Ljeto je uveliko stiglo, a vi ste ga vjerovatno dočekali nespremni, te ste nažalost nabacili koji kilogram viška.

Uz lubenica dijetu, nevjerovatnom brzinom ćete skinuti višak kilograma. Ova dijeta je od nedavno postala pravi hit, TE SE ŠIRI ENORMNOM BRZINOM.



LUBENICA DIJETA:

1. Ponedjeljak
Doručak: Čvrsto odlučite da ste na dijeti :D

Ručak: Prošetajte do tržnice i kupite dvije najveće lubenice, te sa njima nazad kući, naravno pješke.

Večera: Popijte čašu mlake vode.



2. Utorak

Doručak: Aspirin, ako je upala mišića nepodnošljiva, onda dva.

Ručak: Izvedite vaše lubenice u šetnju! Pokažite im gradske znamenitosti, naaravno lubenice trebaju ibit pod miškom

Večera: Manja šolja nezaslađenog čaja od žalfije. Eventualno povratite.

3. Srijeda

Doručak: Uzmite lubenicu u ruke, ispružite je ispred sebe, uradite 20 čučnjeva.

Ručak: Kotrljajte lubenice uzbrdo od Autokomande, pored “Marakane” do KBC “Dragiša Mišović”, jurite natrag za njima, ručajte 2-3 puta.

Večera: Pred ogledalom se osmjehnite, jer pozitivan stav je najbolja večera.

4. Četvrtak

Doručak: Lezite na pod, ruke iza glave, lubenica u ruke. Uradite 5 serija po 20 trbušnjaka.

Ručak: Odvedite vaše lubenice da vide toranj na Avali. Nosite ih pod miškom dok se penjete na vrh.

Večera: Komadić paradajza i svejža maslina, a to sve začinite s čašom vode i predivnim osmjehom.


5. Petak

Doručak: Stanite na vagu, do sada bi trebalo da ste izgubili oko 9 kilograma. Podjelite sa ukućanima radosne vesti, ali njihov doručak preskočite

Ručak: Njam, njam! Yummy, yummy! Ručak od srede vam je baš prijao zar ne? Sa setom ga se prisećate… Častite sebe i ponovite ovo gastronomsko iskustvo!

Večera: Rszmišljte o najukusnijim jelima kako ih jedete barem 15 minuta.



6. Subota

Doručak: Uhvatite lubenicu nogama, uradite tri serije po deset zgibova. Ako ste i dalje baš gladni, uradite i jednu dodatnu, kako bi potvrdili

Ručak: Isjecite prvu lubenicu, pojedite tri košpice. Ostatak odnesite i bacite u smeće, i to trčeći na drugi kraj grada.

Večera: Maštajte o tome da ste zgodni i vitki. Plaža, trbušnjaci bakarne boje, more...


7. Nedelja

Doručak: Pokažite svoju novu liniju ukućanima, jer ste dokazali kako je vaša nova dijeta itekako uspješna.

Ručak: Načnite i drugu lubenicu, častite se i pojedite parče iz sredine. Ostatak odnesite i bacite u smeće hodajući i to na rukama sve do kraja drugog djela grada.

Večera: Tri badema i list zelene salate, naravno sve to začinite neodoljivo osježavajućom vodom.

Ako ste se pridržavali svih savjeta i niste lagali sebe, trebalo bi da ste istopili nevjerovatnih 15 kilograma čiste masti!

brzireceptisavjeti.blogspot.com

subota, 1. srpnja 2017.

IZGUBILA SAM BEBU PRIJE TRI MJESECA, RODILA SAM PRIJEVREMENO, BEBA JE PAR SATI POSLIJE UMRLA, NISAM JE NI U NARČJE USPJELA UZETI



Prije neka tri mjeseca, izgubila sam bebu, nisam je uspjal uzeti ni u naručje. Rodila sam prije vremena, u sedmom mjesecu, a moja mala bebica, samo par sati kasnije, umrla je. Mislila sam da neću preživjeti poslije toga, a samo 12 sati kasnije moj muž mi je saopštio da mora hitno u Ameriku zbog posla. Molila sam ga da ne ide, ali nije posustao. OSTAVIO ME U NAJGOREM TRENUTKU! Najgore mi je to što mi živimo u Njemačkoj, gdje nemam skoro pa nikoga, tako da sam bila potpuno sam izmežu 4 zida.



Kada god bih ga zvala odbijao je pozive, govorio da će nazvati kasnije, a za 2 mjeseca koliko je bio u Americi nismo se čuli jedva 2 puta, a onda sam dobila pismo od moje svekrve iz Zagreba. Pročitala sam ga najmanje 10 puta i nisam mogla vjerovati šta mi piše. Napisala mi je kako me mnogo mrzi i da ja to znam ali da bez obzira na to smatra da kao žena ženi mora da kaže istinu o mom mužu, njenom sinu. Napisala mi je da je moj muž već godinu dana živi sa drugom ženom, da se oženio sa njom i da je dobio sina sa tom ženom. DOBIO JE SINA SAMO DVA DANA NAKON ŠTO SAM JA IZGUBILA BEBU NA POROĐAJU…


Odjednom  mi je sve bilo jasno kakav je to hitan posao imao u Americi, tačnije nije ni išao u Ameriku, već sa tom drugom živi u jednom gradiću samo stotinjak kilometata dalje od mene. Isti dan sam otišla u taj gradići i vidjela ga kako sav nasmijan šeta sa tom nekom i sa njihovom bebom. Srce mi se slomilo, moja ljubav života mi je to uradila, tada sam odlučila da se neću ponižavati i samo sam se vratila kući. Još uvijek ga čekam, juče mi se javio i kaže da je rezervisao kartu, dolazi idući vikend. Kada dođe sve ću mu reći, ali dostojno. Ovih mjesec dana koliko već znam da me prevario na najgori mogući način razmišljam i to što nisam uspjela naše dijete roditi i to mislim da je neki znak.
/>
brzireceptisavjeti.blogspot.com

DJEVOJKA MI JE REKLA KAKO JE TRUDNA, A JA SAM JE ODMAH ZAPROSIO. USKORO ĆE I SVADBA, A JA JEDVA ČEKAM...



Kada mi je djevojak rekla da je trudna, odmah sam je zaprosio. Vjenčanje će nam biti uskoro, tačnije za mjesec dana. U tom periodu, ona će biti u petom mjesecu trudnoće.


Jedva čekam, da joj vidim lice, kada joj na vjenčanju kažem i priznam pred svima, kako sam sterilan, i ostavim je tu pred svim ljudima...


Neka onda objasni kako zna i umije, kako je i skim zatrudnila, jer to nije moje dijete...


brzireceptisavjeti.blogspot.com

NEVJEROVATAN TRIK - OVAJ SASTOJAK ĆE VAŠ POD UČINITI NEVJEROVATNO SJAJNIM I BLISTAVIM




Ukusan je, topao i prija vašem tjelu. NO, da li ste znali da crni čaj možete ikoristiti za nevjerovatan izgled vašeg drvenog poda. Tanini iz čaja dodaju topao ton i izvlače prirodne boje drveta.


Ukoliko se već dugo vremena mučite oko vaših podova, nastojite da ih osvježite i da uvijek savršeno blistaju, imamo jedan mali, ali nevjerovatan trik koji će vam pomoći, da vaše podove osvježite te da izgledaju potpuno novo.

Sve što je potrebno da uradite jeste da uzmete nekoliko kesicacrnog čaja. Upravo je crni čaj zaslužan za vaše blistave podove, a još će eliministati sve bakterije, i spriječiti razvoj novih. Najbitnije od svega ovoga jeste, što je sve na prirodnoj bazi, stoga nećete morati udisati štetne hemikalije.


U dva litra ključale vode ubacite osam kesica crnog čaja i ostavite da stoji 10 do 15 minuta. Iscijedite višak tečnosti iz kesica pa ih bacite. Ovo je mješavina za tamnije podove, a ako su vaši svjetliji, ubacite manje kesica čaja, od četiri do šest.

Kada se dobijeni čaj ohladi, namočite jednu krpicu, pa isprobajte na malom dijelu poda. Prilikom nanošenja čaja na podove, pratite godove na drvetu. Vodite računa da krpica ne bude previše vlažna, a podovi bi trebalo da budu čisti prije nego što krenete sa nanošenjem.


Pređite dobro sve ogrebotine, jer će čaj pomoći da ih kamuflirate. Koristite samo crni čaj za ovaj poduhvat i vaši podovi će blistati kao nikada prije!

radiosarajevo.ba