petak, 22. prosinca 2017.

NAJBOLJI BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE SVJEŽ I NAKON NEKOLIKO DANA - GALETE


Donosimo vam nevjerovatan specijalitet po starom bakinom receptu - GILETE. Kada ih jednom probate nećete moći prestati da ih jedete. Iako vam budu stajale nekoliko dana, u što čisto sumnjamo, bit će svježe i mekane, kao da ste ih upravo izvadili iz pećnice.


Sastojci
4 veca jaja
300 ml ulja
300 gr secera
korica limuna
250 ml mlijeka
600 gr brasna
1 prasak za pecivo

Priprema

Izmijesati jaja i secer mikserom pa lagano dodavati ostale sastojke, kako bi se sve sjedinilo.

Kada se kalup za galete dovoljno zagrijao nauljite ga, a potom vaditie kašikom smjesu i stavljati na sredinu kalupa. Zatvorite kalup i pecite dok se ne upali zeleno svijetlo, a ugasi crveno, odnosno dok lijepo ne porumeni.

Nakon što vaše galete budu gotove, pospite ih vanil šećerom, kako bi njihov okus bio još ljepši. Naravno ukoliko imate još nekih ideja, iskoristite svoju maštu, i igrajte se sa okusima.

receptiza5.blogspot.com / infooklub.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar