petak, 22. prosinca 2017.

MILIJARDER RICHARD BRANSON, TRAŽI ŽENU S BALKANA KOJA ZNA PRAVITI PITE


Jedan od najpoznatijih britanskih milijardera, a i svijetskih, Richard Branson, nedavno je izašao u javnost sa viješću kako traži osobu, koja zna praviti bosanske pite. Richard Branson je vlasnik Virgin grupacije, koja u svom posjedu ima preko 400 firmi.


Planirao je pokrenuti jedan projekat na području bivše Jugoslavije, koji bi obuhvatio  Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Makedoniju, Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju. Projekat bi se zvao Virgin Pie Balkans, a planira da ta pita bude univerzalnog oblika, ukusa i da bude prepoznatljiva u svijetu po svojoj jedinstvenosti.

Na ovu ideju je došao, nakon što je upoznao britanku bosanskog porijekla Sanelu Dženkins, koja ga je uvela u svijet bosanske kuhinje.Nakon što je probao, ostao je oduševljen njenim okusom, te je odlučio pokrenuti novu kopmaniju Virgin Pita Balkans. Kako saznajemo, trenutno traži bosanku, ili djevojku, odnosno ženu, koja zna praviti bosanske pite, a sve to kako bi je predstavio cijelome svijetu.


receptiza5.blogspot.com / infooklub.blogspot.com


OTJERAO ME TRUDNU MISLEĆI DA SAM GA PREVARILA, A ONDA JE UZEO PIŠTOLJ I...



Otjerao me muž, još dok sam bila u poodmakloj trudnoći. Čuo je kako dijete nije njegovo, i da sam kao eto spavala sa kumom na dan vjenanja u wc-u. Ništa me nije pitao, samo mi je rekoa da se spakujem i nestanem. Nije me uopšte pitao jesam li bila s njim ili ne!

Najgore od svega je to što je priča izmišljena, a sve je to izmislila njegova majka, moja svekrva. Izmislila je nešto uopšte ne razmišljajući o mogućim posljedicama. Nakon što me je muž otjerao uzeo je pištolj i otišao kod kuma. Sav bijesan jer ga je na taj način izdao, jer ipak su cijeli život zajedno prolazili mnogo toga kroz život da bi ga on sada izdao. Otišao je kod njega ispalio dva hica i...

Zbog nečije gluposti i laži, kum je nakon nekoliko dana provedenih u komi, preminuo u bolnici. Sada njegova djeca rastu bez svog oca, moj sin raste bez oca. Zašto? Nisam se dopala svojoj svekrvi, pa je morala nešto smisliti, kako bi me otjerala, a pored toga što me otjerala, uništila je život svome sinu, jedna osoba je umrla, a nekoliko djece ostalo je bez oca....

ispovesti.rs / infooklub.blogspot.com

NAJBOLJI BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE SVJEŽ I NAKON NEKOLIKO DANA - GALETE


Donosimo vam nevjerovatan specijalitet po starom bakinom receptu - GILETE. Kada ih jednom probate nećete moći prestati da ih jedete. Iako vam budu stajale nekoliko dana, u što čisto sumnjamo, bit će svježe i mekane, kao da ste ih upravo izvadili iz pećnice.


Sastojci
4 veca jaja
300 ml ulja
300 gr secera
korica limuna
250 ml mlijeka
600 gr brasna
1 prasak za pecivo

Priprema

Izmijesati jaja i secer mikserom pa lagano dodavati ostale sastojke, kako bi se sve sjedinilo.

Kada se kalup za galete dovoljno zagrijao nauljite ga, a potom vaditie kašikom smjesu i stavljati na sredinu kalupa. Zatvorite kalup i pecite dok se ne upali zeleno svijetlo, a ugasi crveno, odnosno dok lijepo ne porumeni.

Nakon što vaše galete budu gotove, pospite ih vanil šećerom, kako bi njihov okus bio još ljepši. Naravno ukoliko imate još nekih ideja, iskoristite svoju maštu, i igrajte se sa okusima.

receptiza5.blogspot.com / infooklub.blogspot.com